06-45865368

Bijenwas Schilderen


Ook wel encaustic art genoemd.

Het is een techniek waarbij je met een schilderijzer ( ziet eruit als een reis strijkijzertje )  en gekleurde blokjes bijenwas prachtige tekeningen/schilderijtjes kan creëren. De bijenwas wordt  gemaak met je gevoel en probeer dit niet met je hoofd te willen doen. Elke keer als je het ijzer van papier haalt weet je pas hoe het eruit ziet. Het blijft je steeds verrassen. Je kunt er steeds weer overheen gaan want de was smelt dan weer.

Het is belangrijk wat jij bij die kaart voelt en dan maakt het niet uit of het lelijk of mooi is. Het gaat om het gevoel. Het proces van de kaart maken is belangrijk. Welke kleuren wil ik gebruiken Wat doet de kaart met je? Welk gevoel krijg je erbij? Welk inzicht krijg je? Het zijn allemaal vragen die je een beetje inzicht kunnen geven.Er kunnen verschillende dingen ontstaan in de kaart zoals dieren, engelen, personen enz. Elke kaart betekent voor iedereen weer wat anders ook al vind je hem niet mooi maar heb je er wel een gevoel bij. Waarom vind je hem niet mooi? Ben je te lang doorgegaan met de kleuren? Staan bepaalde kleuren je tegen? Of vind je het lastig om geen controle te hebben? Hier kom je vanzelf achter. Het belangrijkste is dat je er plezier aan beleefd, het is een zeer evoudige techniek waar je in korte tijd leuke resultaten mee kunt behalen. Tenslotte heb je toch maar mooi iets neergezet wat bij jou past. Kinderen zeggen wel eens: Het lijkt wel of ik kan toveren.

Mocht je besluiten om het eens te proberen denk dan niet gelijk van dat kan ik niet of het wordt vast niet mooi.

Als er niet direct iets uitkomt wat je verwacht of gehoopt had, denk dan bij jezelf, dat je iets nieuws  naar buiten toe hebt gebracht. Kijk wat je hebt gemaakt en geniet er dan ook van. Hoe meer kaarten je maakt hoe meer je weet wat de mogelijkheden zijn en wat je met het ijzertje kunt doen. Het gaat je steeds gemakkelijker af.

IEDERE KAART IS EEN VINGERAFDRUK VAN JEZELF!

We gaan eerst een kleine meditatie vooraf doen om even uit de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen.

Daarna gaan we 2x een A6, 1x een A 5 en 1x een A4 kaart maken tijdens de workshop. Tevens gaan we 1 kaart gezamelijk lezen. Ook mag er dan nog een bijenwas krachtkaart worden getrokken.

WANNEER?

VRIJDAG 19.00 TOT 21.30 UUR  (ZIE WORKSHOP WELKE DATUM)

KOSTEN €25,-- INKLUSIEF MATERIAAL, KOFFIE/THEE EN IETS LEKKERS ERBIJ

MAXIMAAL 7 PERSONEN

GEEF JE OP WANT VOL = VOL

 

ER IS OOK EEN WORKSHOP MET BIJENWAS OP EEN SCHILDERSDOEK VAN 30 BIJ 40 OF OP HOUTEN DOOSJE(S)

Dit werkt iets lastiger. Mijn advies is dan ook om eerst een keer de workshop te volgen op de kaarten.

(Dit is zonder meditatie, maar als de groep het zou willen kan dat altijd).

WANNEER?

Vrijdag van 19.00 uur tot 21.30 uur

KOSTEN €25,--INKLUSIEF MATERIAAL, KOFFIE/THEE EN IETS LEKKERS ERBIJ.

MAXIMAAL 6 PERSONEN

GEEF JE OP WANT VOL = VOL

 

MOCHTEN JULLIE EEN GROEPJE BIJ ELKAAR HEBBEN!

EN JE WIL OP EEN ANDERE AVOND, MIDDAG OF OP EEN ZATERDAG EVENTUEEL MET SPORTEN EN/OF LUNCH/ HIGH TEA ERBIJ?  ALLES IS BESPREEKBAAR. LAAT HET ME WETEN!!!!!