06-45865368

Bijenwas Schilderen/ Encaustic Art

 

Op zoek naar een leuke, leerzame of ontspannende

Encaustic workshop?

Ik bied verschillende workshops met gekleurde bijenwas schilderen aan, voor ieder wat wils.

Haal de creatieve geest maar uit jezelf en kom lekker los!

Ook komen er wonderlijke creaties tevoorschijn als je intuïtief bezig gaat, we kunnen dan ook de verdieping ingaan, ontspanning, inzicht, acceptatie en rust staan hierbij centraal.

Het is een techniek waarbij je met een soort van reisstrijkijzertje en gekleurde blokjes bijenwas prachtige tekeningen/schilderijtjes kan creëren. De bijenwas creaties worden gemaakt vanuit je gevoel. Elke keer als je het ijzer van het papier afhaalt dan weet je pas hoe het eruit ziet. Het blijft je steeds verrassen. Vind je het niet mooi dan kun je er steeds weer overheen gaan want de was smelt dan weer.

Het is belangrijk wat jij bij die kaart voelt en dan maakt het niet uit of het lelijk of mooi is. Het gaat om het gevoel. Het proces van de kaart maken is belangrijk. Welke kleuren wil ik gebruiken Wat doet de kaart met je? Welk gevoel krijg je erbij? Welk inzicht krijg je? Het zijn allemaal vragen die je een beetje inzicht kunnen geven. Er kunnen verschillende dingen ontstaan in de kaart zoals dieren, engelen, personen enz. Elke kaart betekent voor iedereen weer wat anders ook al vind je hem niet mooi maar heb je er wel een gevoel bij. Waarom vind je hem niet mooi? Ben je te lang doorgegaan met de kleuren? Staan bepaalde kleuren je tegen? Of vind je het lastig om geen controle te hebben? Hier kom je vanzelf achter. Het belangrijkste is dat je er plezier aan beleefd, het is een zeer eenvoudige techniek waar je in korte tijd leuke resultaten mee kunt behalen. Tenslotte heb je toch maar mooi iets neergezet wat bij jou past. Kinderen zeggen wel eens: Het lijkt wel of ik kan toveren. Het maken van een spirituele wastekening is niet alleen inspirerend maar ook rustgevend en helend. Ook kan het zelf therapeutisch werken door het op een plek te zetten in je huis en er regelmatig naar kijken Kijk wat je hebt gemaakt en geniet er dan ook van. Hoe meer kaarten je maakt hoe meer je weet wat de mogelijkheden zijn en wat je met het ijzertje kunt doen. Het gaat je steeds gemakkelijker af.

IEDERE KAART IS EEN VINGERAFDRUK VAN JEZELF!

Bij de workshop intuïtief kaarten maken gaan we eerst een kleine meditatie vooraf doen om even uit de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen.

Daarna gaan we 2x een A6, 1x een A 5 en 1x een A4 kaart maken tijdens de workshop. Tevens gaan we 1 kaart gezamelijk lezen. Ook mag er dan nog een bijenwas krachtkaart worden getrokken.

 

DONDERDAG of VRIJDAG 13.30 TOT 16.00 UUR  (ZIE HIER ONDER BIJ WORKSHOPS WELKE DATUM)

MAXIMAAL 5/6 PERSONEN

GEEF JE OP WANT VOL = VOL

Wil je graag een andere dag of s"avonds? Laat het me weten!!!!!

ZELF EEN GROEPJE MAKEN DAT KAN OOK! MINIMAAL 2 PERSONEN EN MAXIMAAL 5/6 PERSONEN

WIL JE OP EEN ANDERE AVOND, MIDDAG OF OP EEN ZATERDAG EVENTUEEL MET SPORTEN EN/OF LUNCH/ HIGH TEA ERBIJ?  ALLES IS BESPREEKBAAR. LAAT HET ME WETEN!!!!!

 

 

VERLEDEN, HEDEN, TOEKOMST KAARTEN MAKEN

We trekken 3 kaarten van een kaartendek en we gaan met de kleuren die erop staan lekker zelf aan de slag.

Alle zelfgemaakte kaarten worden besproken op verleden, heden en toekomst.

Let op er zijn maar 4 plekken beschikbaar.

INTUÏTIEFschilderen met MEDITATIE vooraf, uitleg over 1 kaart ( 2x A6, 1x A5, 1x A4 )

LANDSCHAPJES schilderen (2x A6, 1x A5, 1x A4)

KAARTEN maken met gebruik van verschillende stempels (2x A6, 1x A5, 1x A4)

INTUÏTIEF schilderen met een MEDITATIE vooraf, uitleg over 1 kaart. ( 2x A6, 1x A5, 1x A4)

 

 

Maak een leuke creatie op bijvoorbeeld; houten doosje, houten schilderijtje, linnendoek enz. Jij mag zelf de keuze maken uit 1 van de materialen. 

Leef je uit!  Op een groot vel encaustic schilderen met eventueel druppelen en föhnen. A3